UN ESPAI PER LA REFLEXIÓ

Quasi fa estrany que Compromís lluite per sentir la veu de la gent, pel debat obert, fins i tot per la discrepància en veu alta. Quasi sembla un defecte (“división”, “enfrentamientos”… clamarà alguna premsa) en una societat filla d’una dictadura ferotge, amb una experiència democràtica curta i amb uns mitjans informatius en un mode retroimpuls caspós que espanta.

La nostra modesta patxorra democràtica, amb freqüents dubtes i necessàriament contradictòria en alguns moments, s’enfronta cada dia a missatges contundents elaborats per publicistes i experts en manipulació.  Així, p. ex., al PP es lleven cada matí (ben d´hora) amb un argumentari del que han de dir i amb quina cara han de dir-ho eixa jornada.

Hem de buscar també el titular fort del dia o hem d’esforçar-nos per ser encara més oberts?  La nostra executiva aposta per la segona opció.

Tenim ja un web  Compromís per Castelló  però les moltes informacions del dia a dia dificulten l’espai per la reflexió.  A més, tècnicament, planteja problemes de visibilitat i de facilitar el debat.  Semblava una bona opció obrir un web paral·lel on donar l’espai i el temps necessaris a les opinions, i des d’on promoure nous debats referents a la societat i a Compromís.

Clarament no tindrà a curt termini la força del argumentari-desdejuni d’aquells.  Però ens ajudarà a fer millor la nostra tasca.

Parlarem dels nostres objectius. Compartir el projecte d’una vida digna.  Lluitar per una ciutat habitable, on les famílies pugan conviure i permetre’s unes condicions de vida decents, participar en la presa de decisions i disposar de temps d’oci i de treball.

Perquè una vida bona no ha de ser un luxe només a l’abast dels que tinguen diners abundants.

Els municipis són l’espai on vivim i treballem, el territori on volem donar forma a la nostra condició de ciutadanes i ciutadans. Per aconseguir-ho, hem de poder plantejar, debatre, articular els nostres interessos i impulsar-los de forma conjunta, per poder garantir uns serveis públics i socials decents.

Anuncis