Un any decisiu

Comença el 2019. Un any nou, a punt d’estrenar, ple de possibilitats, de projectes. Buit, de moment, a l’espera de què l’omplim, cadascú, cadascuna, de les coses que projectem i de les nostres inquietuds. Perquè estrenar any fa comboi. És un poc com quan estrenàvem llibreta de menuts. Comences amb bona lletra, amb retoladors de colors per destacar els títols. Organitzant, deixant una fulla en blanc al començament, tot amb la intenció de posar la data a cada fulla, de gastar els mateixos colors per destacar els temes semblants.
Sabem quan serà Magdalena, com cauen els festius, en quin dia de la setmana seran els nostres aniversaris i les dates senyalades de l’any.

El darrer diumenge de maig seran les eleccions, concretament el 26 de maig. Municipals, autonòmiques i europees. Abans començarà la campanya electoral. Molt abans es confeccionaran les llistes dels diferents partits. I ara que aneu a organitzar-vos l’any, ho heu de tindre en compte. Perquè és important decidir i empoderar-se, triar el futur de la nostra vida política.

Hi ha formacions que en el seu full de ruta plantegen acabar amb les llibertats que ens ha costat molt d’aconseguir. Qüestions fonamentals com la llibertat d’expressió, els drets laborals laborals, drets lingüístics… Segons qui acabe governant en els tres comicis electorals pot canviar dràsticament gran part del vostre calendari i de les vostres previsions. O caldrà posar en el calendari moltes més mobilitzacions al carrer.

Els governs del canvi volem continuar treballant per consolidar els canvis que estem impulsant. Canvis que hem fet pensant en les persones. En una legislatura li hem donat la volta a una gran quantitat de polítiques que abans només buscaven el benefici d’uns pocs, per omplir-se les butxaques. També hem reduït el deute públic i hem atès a qui més ho necessita, amb les ajudes a la dependència, la renda garantida o la millora dels serveis públics. I hem coordinat i impulsat polítiques contra la violència masclista, la xacra de la nostra societat. Mesures necessàries que ara alguns es volen carregar.
Hem aconseguit que la ciutadania participe com mai abans ho havia fet, donant valor al paper fonamental que desenvolupen les associacions, les entitats i les persones individuals que abans no ho feien.

Hem elaborat el Pla General comptant amb la participació i la intervenció d’una gran quantitat de persones dels diferents districtes. Abans, el projecte estava anul·lat perquè els senyors del PP no van fer els deures que els exigien. I ara es volen presentar com a regeneradors de la política.

I ara, aquells que van destrossar el nostre model de convivència, tornen a prometre un programa polític que mai compliran. Sempre una cosa diferent al que acaben fent. Mentint, en definitiva. No els preocupa el benestar de la ciutadania. No els va preocupar en 24 anys al capdavant de les institucions.

I manipulen i menteixen. Desmesurant fets sense importància per crear malestar, convertint l’anècdota en categoria d’atac als drets humans. Eixos drets humans que mai els han importat. I que aixafaven i pensen que podran tornar a aixafar.

Compte amb el que poseu al calendari. Compte amb quins projectes teniu. Espere i desitge que a partir de juny, es puguen fer realitat tots els desitjos de pau, prosperitat, igualtat real, treball, habitatge, benestar social, que totes desitgem. Que es puguen fer realitat perquè són necessàries pel benestar comú.

Aneu imaginant com voleu que siga 2019, el vint, i el vint-i-ú, i molts més. Perquè en unes eleccions és el que ens juguem, el futur. Bon any nou.

Ali Brancal

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: