El cabet a la faena

Llegint la premsa veig que tot el món fa càbales sobre un avançament electoral. Que si ja tenim candidats i candidates per a les llistes, que si les eleccions autonòmiques i estatals s’han d’ajuntar, que si… Què volen que els hi diga? Entenc que hi haurà molta gent amb temps de teoritzar sobre aquests temes però a Compromís anem per feina. Les darreres eleccions vam rebre el manament de la ciutadania per fer possible un govern de progrés que deixara arrere els 24 anys de desgovern del PP a Castelló.
Durant aquest temps Compromís hem jugat un paper clau en l’Acord del Grau, no sols per la feina feta des del govern municipal, sinó creant ponts de diàleg i cohesió entre els socis que el conformem. Perquè, com diu la nostra campanya, som el motor del canvi a la ciutat.
Eixa voluntat de posar en valor l’Acord del Grau i de cooperar entre diferents organitzacions, són marca de la casa Compromís, una formació radicalment democràtica, participativa i inclusiva on tothom pot participar i dir la seua. Trets cada vegada més indispensables per qui vulga governar un poble, ciutat, comunitat autònoma o estat. Cal entendre el pluralisme polític, enfront del bipartidisme immobilista perquè la gent demana i exigeix unes institucions més pròximes a la ciutadania, en una societat cada vegada més diversa.
Som plenament conscients que el nostre treball decidit i valent és la millor garantia per evitar que la dreta conservadora més rància retorne al govern dels nostres pobles. A més, en un moment de radicalització on PP i C’s competeixen per aconseguir el vot ultra.
Són tres anys de feina, en una administració sovint massa lenta i on falten recursos. Tenim clar que no podem capgirar 24 anys de desgovern popular ni en quatre, ni en vuit anys. Però nosaltres, en sols tres, ja hem demostrat com la ciutat recupera la decència i la il·lusió que va perdre.
I a Compromís seguirem treballant per transformar la ciutat. El nostre pla de govern per a la legislatura vinent serà valent i ambiciós. Per això, s’estan produint debats arreu del País. Debats on tota la militància pot aportar propostes i inquietuds, amb l’objectiu d’elaborar un programa marc comú per tot el país, que ens permeta encarar les eleccions de 2019 amb força i determinació. I no deixarem que ningú ens acuse de falta de convicció i de valentia. Després de les eleccions caldrà fer pactes i Compromís estem en disposició de liderar-los.
Pactar implica voluntat d’arromangar-se a treballar, perquè hi ha molta feina a fer, i ací ho sabem ben bé. Una ciutat es transforma en la gestió del dia a dia.
Estem construint per al futur i volem el canvi siga permanent, per això treballem colze a colze al costat dels moviments socials i associatius. Però és la nostra responsabilitat que els canvis que s’exigeixen al carrer es traduïsquen a les institucions. Els governs per a les persones hem vingut per a quedar-nos.

Ali Brancal Mas
Vicealcaldessa de Castelló

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: