No són liberals, són racistes

Els promet que em resulta cansat, que setmana rere setmana, haja de dedicar unes línies, quan no l’article sencer, a respondre a les bestieses de la dreta ràdical. Em sent com un pare que no para de repetir el nom del seu fill, amb la creença que així es comportarà correctament, i oblide que aquesta gent ja estan prou madurs, i que les seues mentides estan motivades únicament per l’ambició del poder. No obstant l’última de les seues accions és motiu suficient perquè els assenyalem amb el dit, ja que si segueixen per aquest camí de radicalitat, els extremistes se’ns colaran en la cuina i tinguen vostés clar que ja estan trucant a la porta.

Els ficaré en situació, la setmana passada la Conselleria va repartir ajudes als mitjans que utilitzen valencià. El concepte és senzill, si fas programes o pàgines en la nostra llengua, t’ajudem, un mecanisme de promoció lingüística que s’utilitza des de fa molts anys. Ells també ho feien abans, així que hem de suposar que el “què” no ho critica ningú.

Per altre costat, la Conselleria va publicar les bases que regulaven com es faria la distribució dels recursos depenent de l’ús del valencià i ací tampoc va haver-hi critiques. Difícil és dir que no vols que es donen recursos a empreses de comunicació que tinguen una secció per cobrir notícies del nostre país, o que no vulgues ajudes a la premsa digital. Així que tampoc hi ha cap critica en el “com”. Però quan arriba qui són els beneficiaris, indistintament si estan complint amb el que pretenem i com s’ha de fer, en eixe moment la dreta trau tots els seus perjudicis i es treu la careta. La dreta provincial ha fet un vídeo on segons ells, el consell està donant diners per alimentar a mitjans de comunicació de fora, que són catalans i a sobre separatistes. No es pot ser més antidemocràtic en un sol vídeo.

Primer que res perquè en una societat democràtica, si una empresa compleix el que volem fer i ho fa com li demanem, qui són és el de menys, es diu igualtat. Si tens els mèrits, et toca i no pots quedar fora pels teus cognoms.
Segon, cal saber que hi ha empreses amb seu en altres autonomies que no eren la catalana i ni la valenciana que també han tingut ajudes, per què? doncs perquè tenen una secció al nostre país i per tant tenen dret si compleixen com les altres, però a eixes empreses no se’ls ha criticat. Si ets una empresa de Madrid i reps diners de la Generalitat està bé per a la dreta radical però si eres catalana, ho critiquen i això és racisme, odiar i criticar algú, per ser d’on és.

I per acabar, una cosa és dir que s’és liberal i altra molt diferent és ser-ho. La gent liberal respecta les diferents ideologies, ho veu una necessitat per contraposar idees, generar debat, en definitiva les bases per construir la societat entre totes i tots. Per contra els autoritaris no accepten idees, creences o pensament diferents dels seus i ací la dreta es treu la careta i afirma que el motiu per no rebre diners públics és la seua línia editorial. No importa si compleixes l’objectiu i els requisits, el que importa és que el que dius i penses els agrade. A ells els ha de semblar normal fer les coses així, cal recordar que ajuntaments com el de Castelló i Almassora i la Diputació hem hagut de pagar indemnitzacions a mitjans de comunicació perquè el PP els negava publicitat amb l’únic objectiu d’intentar condicionar els seus titulars. El resultat, ja el tenim: sentències judicials que hem hagut de pagar amb els diners de totes i tots, doncs paga l’administració.

També cal que sàpiguen que casualment les capçaleres que més ressò estan donant a aquestes bestieses que diu la dreta rebien de la partida de promoció del valencià una quantitat més que considerable de diners, encara que ningú recorde programes de ràdio o una sola columna en valencià en eixe diari. Supose que amb aquest ús dels recursos públics i aquesta filosofia les seues crítiques tenen sentit, però també és la demostració del lluny que ens trobem d’ells.

Mentre la dreta discrimina per l’origen i no pels mèrits, mentre persegueix els continguts en volta de fomentar el debat i la llibertat, mentre vol repartir depenen de què dius o penses i no per criteris objectius, tenim motius per seguir treballant i governant, però sobretot denunciant al Leviatan que arriba amb una força imparable. Que ningú els enganye, a la gent de Ciudadanos els ha pogut més el discurs dels corruptes i de l’odi al valencià, que el dels demòcrates. Recorden el monstre està en la porta.

Ignasi Gracia Felip
Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, modernització i normalització a l’Ajuntament de Castelló

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: