AVE, CÉSAR

AEntre de casualitat en la pàgina web de Renfe i quina és la meua sorpresa quan em trobe amb una oferta per a viatjar amb AVE des de Madrid a Castelló.  La retòrica, és bona: “El año 2015 es el año en el que se ponen en funcionamiento los trenes de alta velocidad de la nueva línea del AVE Madrid Castellon”.

Busque per curiositat algunes notícies sobre l’arribada de l’alta velocitat a les nostres comarques.   I la sorpresa encara és major.   El 18 de gener de 2006 (ara fa una dècada!) Zapatero ja la va anunciar per al 2010.   A l’igual que Camps, poc després.   I durant estos deu anys, els anuncis s’han succeït, a parts iguals entre els dos grans partits.   En els últims temps, Mariano Rajoy, la ministra de foment Ana Pastor o Alberto Fabra, per citar només alguns noms emèrits, marquen la data per al 2015.

L’espectacle és, com es pot entendre, esperpèntic.   I lamentable quan es veu en perspectiva i es comprova com la majoria dels anuncis, la majoria dels titulars, apareixen quan ve alguna campanya electoral.   I sense cap vergonya, uns i altres tenen la barra per tornar a traure el sonsonet i continuar fent malabars davant la gent.

Tot plegat, de moment no pareix massa bona idea fer-li cas a Renfe i reservar el bitllet Madrid-Castelló “para tener los mejores precios”.   La realitat és, després de tot, que ens trobem en el 2016 i que encara no sabem certament quan tindrem l’AVE.  Però sí que podem viatjar amb alta velocitat al gran nucli econòmic i tecnològic: Lleó. Zapatero pot estar satisfet.

Deixa un comentari